logo 128x128

دانشجویانه

دانشجویانه

امتیاز من: صفر  قلم 
خانه » مقایسه ایران با خارج

مقایسه ایران با خارج

یکی از مقایسه‌های دائمی که در ذهن دانشجویان مطرح می‌شود، مقایسه کیفیت دانشگاه‌های داخل و خارج است. بسیاری از دانشجویان فکر می‌کنند بهترین دانشگاه‌های دنیا در خارج از کشور قرار دارند و اساتید آنها خیلی بهترند و همه چیز کیفیتی عالی و مثال‌زدنی دارد.
   در کشورهای پیشرفته تا حدی این مساله درست است. دانشگاه‌ها با کیفیت اداره می‌شوند و در انتخاب هیات علمی دقت می‌شود. جو تخصصی است و امکانات آزمایشگاهی کامل است. اما این همه واقعیت نیست. در کشورهای پیشرفته نیز هر دانشگاهی پیشرفته نیست. در بسیاری از کشورها نیز دانشگاه پیشرفته وجود ندارد.

خارج

   نکته مهم‌تر کیفیت زندگی دانشجویی است. اگر فکر می‌کنید درس خواندن در یک دانشگاه عالی به معنی زندگی دانشجویی سرشار از لذت و هیجان است در واقع اصلا اینطور نیست! وقتی در یک دانشگاه درجه یک درس بخوانید، باید شهریه بالایی هم بپردازید، درس نخوانید واحدها پاس نمی‌شوند و التماس نمره وجود ندارد، باید شدید و منظم روی تخصص‌تان کار کنید. پس علافی معنی ندارد. یک سبک زندگی مصمم و برنامه‌ریزی شده باید داشته باشید و سخت‌کوش و پیگیر باشید.
   با این که در خارج از کشور دانشگاه‌های معتبری وجود دارند اما بسیاری که در دانشگاه‌های داخلی تخصص می‌گیرند و فرار مغزها می‌کنند مگر کجا درس خوانده‌اند؟ از فرار مغزها خوشحال نیستم اما همین مساله نشان می‌دهد با امکانات موجود می‌توان موفق شد. از امکانات بهانه نگیرید و تلاش‌تان را بیشتر کنید.

ایران

امکانات کم هستند؟

معمولا دانشجویان انتظار دارند دانشگاه کلی امکانات برایشان فراهم کند و از کمبود امکانات شاکی هستند. توجه کنید متخصصین ایرانی که از کشور خارج شدند و جذب شرکت‌های بزرگ شدند با همین امکانات موفق شدند! اگر به جای غرغر به تلاش بیشتر بپردازید، مشکل را حل خواهید کرد. شاید خوب باشد به یاد بیاورید امیرکبیر در کودکی امکان رفتن به مدرسه نداشت و از پشت در به درس استاد گوش می‌داد. امکانات همواره ممکن است کمتر از توقع شما باشند ولی شما هستید که با اراده بر این محدودیت غلبه خواهید کرد.
   برای در هم شکستن مشکلات می‌توانید با استفاده از اینترنت، دانش خود را با دانشجویان دیگر کشورها مقایسه کنید. این راهکار جالبی است که دوستان اینترنتی بیابید و اطلاعات رد و بدل کنید. بدین شکل نکات بسیاری می‌آموزید و می‌توانید با استفاده از مطالعات خود فرسنگ‌ها از دانشجویان شاکی و نالان فاصله بگیرید.

   درس زندگی می‌گوید کسانی که با امکانات کم به تلاش ادامه می‌دهند، به تدریج موفق می‌شوند و دارای روحیه خلاق و انرژی مثبت بالایی هستند. این افراد بسیار مورد توجه سازمان‌ها هستند و وقتی خود را چنین اثبات کنید، احتمال موفقیت شغلی و اجتماعی شما به شدت بالا می‌رود. کافی است یک کارآفرین یا مسئول گزینش یک جایی شما را ببیند و با روحیات شما آشنا شود. زیرا نسل امروز نسلی کم‌توان است و این افراد در به در به دنبال چنین اشخاصی می‌گردند.

شاخص مقایسه

به این مطلب چند ستاره می‌دهید؟

امتیاز ۳.۸۹ از ۹ رای

محتوای این مقاله برگرفته از کتاب «رازهای تبدیل کرم خاکی به اژدها» است. می‌توانید با کلیک بر روی لینک زیر آن را خریداری کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Skip to content