امروزه استرسهای بسیاری در زندگی روزمره وجود دارد. زندگی دانشجویی هم پر از استرسهای مختلف است. استرس قادر است عملکرد مغز و حتی دستگاه گوارش شما را مختل کند. پس حتما یک کتاب چاپ جدید در مورد رفع استرس بخوانید.
استرس میتواند از نظر جسمی شما را ضعیف کند زیرا عملا فرد را از نظر فیزیولوژیکی به شرایط خاصی میبرد.

برای کاهش استرس راهکارهای جالبی وجود دارد:
۱. دوش بگیرید: تحقیقات نشان میدهند که میتوان کلیه احساسات و افکار منفی را به وسیله دوش گرفتن یا حمام کردن از بین برد. گر چه موقتی است ولی راه حل خوبی است. ضمنا خیلی داغش نکنید و در خاتمه در حد تحمل دوش سرد بگیرید.

۲. شکلات تلخ: خوردن شکلات تلخ برای مدت دو هفته تولید هورمونهای مخرب استرس زا را کاهش میدهد.

۳. دوستان صمیمی پیدا کنید: در شرایط استرسزا، بودن در کنار دوستان و درد دل کردن یکی از بهترین راههای خلاصی از استرس است.

۴. گل و گیاه پرورش دهید: باغبانی تاثیر شگفتی روی روحیه انسان دارد. میتوانید با کمترین هزینه یک نمای سبز و زنده برای خود داشته باشید و به دیگر دوستان هم هدیه دهید. در هر خانه دانشجویی یا خوابگاه جا برای یک گلدان مینیاتوری یا یک کاکتوس کوچک پیدا میشود! اگر بیشتر حوصله دارید، در یک گلدان سبزی بکارید و بخورید.

۵. خلاق باشید: فعالیتهای خلاقانه در کنترل استرس بسیار مفیدند. میتوانید خلاقیت را در روشها، فعالیتها، گفتهها و حتی تفکرات و تخیلات خود عملی کنید. یک روش سودمند این است که سعی کنید هر روز یک چیز تازه را بگویید یا بشنوید یا تجربه کنید و حداقل در تخیل خود پرورش دهید.

۶. مراقبه کنید: مراقبه روزانه به مدت ۱۵ دقیقه میتواند مسیرهای عصبی مغز را تغییر دهد، و شما را نسبت به استرس بیشتر مقاوم سازد. به سادگی در یک مکان خلوت بنشینید و تمرکز ذهن خود را بر یک مفهوم مثبت متمرکز کنید. به زودی تاثیر آن را خواهید دید.

۷. نفس عمیق: در طول روز چند بار در هوای باز ریهها را پر و خالی کنید. تاثیر تنفس عمیق شگفتانگیز است. یادگیری تکنیکهای تنفس در دوران دانشگاه بسیار مفید است. یکی از قدیم ترین تکنیکهای تنفس، تنفس شکمی است که در پانویس در ورد آن مطالب بیشتری پیدا میکنید [۱].

۸. در لحظه باشید: حال تنها زمانی است که واقعا دارید و میتوانید بر آن تاثیر بگذارید. از پیشبینی وقایع تلخ دست بکشید و گذشته را رها کنید. بگذارید زندگی در شما جریان یابد. برای رسیدن به این مهارت زمان لازم دارید اما هر چقدر از آن را بدست آورید ارزشمند است.

۹. ورزش کنید: یک نرمش صبحگاهی هم کافی است. بهترین ورزشهای دانشجویی پیادهروی و یوگا هستند.

۱۰. چای سبز بنوشید و کافئین را کم کنید.

۱۱. بنویسید: نوشتن رویدادها یکی از راههای مقابله با استرس است و یک تخلیه روانی به حساب میآید. ضمنا لازم نیست هر نوشتهای را نگهدارید. بهتر است یک وبلاگ شخصی داشته باشید و هر روز مقداری در آن بنویسید. این کار خیلی بهتر از جستجوی شبکههای اجتماعی و بازنشر مطالب است.

۱۲. بخندید: با خندیدن اکسیژن بیشتری به اندام و بدن شما منتقل میشود و همین باعث کاهش استرس می شود. در بلند مدت، خنده همچنین می تواند به بهبود سیستم ایمنی بدن و خلق و خوی شما کمک کند.

۱۳. نه گفتن را یاد بگیرید: با این کار استرسهای محیطی بسیاری را از خود دور کرده و آرامش بیشتری خواهید داشت. وارد شدن در هر کاری شایسته شما نیست.

۱۴. کارها را به لحظه آخر نیندازید: هر کاری که به تاخیر میافتد مقداری از ظرفیت ذهنی را اشغال میکند. مهم نیست کوچک به اندازه انداختن پوست شکلات در سطل زباله یا بزرگ به اندازه یک پایاننامه باشد. هیچ کاری را به تاخیر نیندازید، به ویژه اگر کوچک باشد. این کار ذهن شما را آرام میکند. حتی برداشتن یک قدم کوچک کمک موثری به آرامش شماست.

۱۵. موسیقی ملایم گوش دهید: موسیقی سلیقه کاملا شخصی است. اما برای درس خواندن فقط موسیقی ملایم بدون کلام مناسب است. این موسیقی کمترین مزاحمت فکری را ایجاد کرده و شما را با مطالعه راحت میگذارد. در اوقات فراغت هم میتوانید با موسیقیهای ملایم استراحت کنید که تاثیر خوبی بر حافظه و شادابی شما دارد. اما خوابیدن با موسیقی قابل توصیه نیست.

تا اینجا فقط از بدیهای استرس گفتیم. اما استرس خوب هم وجود دارد. این نوع استرس باعث شکوفایی تواناییهای نهفته ما در مواقع حساس مثل ترسیدن و رقابت برای دستیابی به یک نتیجه میشود. مثل وقتی که سگ دنبالتان میکند و از تیر چراغ برق میروید بالا! این نوع استرس به احساس موفقیت در زندگی منجر میشود و ما را نسبت به زندگی هیجانزده میکند. برای تقویت استرس خوب:
الف) معاشرت کنید و دوستان جدید بیابید (واقعی نه مجازی)
ب) هدف تعیین کنید و برایش بجنگید (نه آنقدر سخت دیگر)

محتوای این مقاله برگرفته از کتاب «رازهای تبدیل کرم خاکی به اژدها» است. میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر آن را خریداری کنید.