logo 128x128

دانشجویانه

دانشجویانه

امتیاز من: صفر  قلم 
خانه » شانس و ریسک

شانس و ریسک

یادم می‌آید در کودکی برای این که جسارتم را نشان دهم، در طبقه هفتم یک مجتمع آپارتمانی روی لبه بالکن راه رفتم و خوشبختانه بعد از سرگیجه ناشی از نگاه کردن به پایین، توانستم در جهت مناسب خودم را کج کنم و گر نه الان شما این نوشته‌ها را نمی‌خواندید. الان که یادم می‌آید آن روز چه کردم دوباره سرگیجه می‌گیرم.

موفقیت با پرش از ارتفاع

ریسک‌پذیری

خیلی از ما از ریسک‌‌پذیری بهره‌مند نیستیم. در حقیقت وقتی به لبه پرتگاه می‌رسیم با نگاهی به پایین خودمان را پس می‌کشیم. لابد شما هم فکر می‌کنید افراد موفق همیشه ریسک‌های جسورانه می‌کنند و خود را در خطر می‌اندازند. اما پاسخ منفی است!
   آن‌ها فقط این جسارت را دارند که عادات گذشته را بشکنند و از نو بیاموزند و تجربه کنند. آن‌ها مقید به زمان و مکان خاصی نیستند و در نتیجه می‌توانند با ملاحظات ایمنی از ارتفاع بپرند. قطعا آن‌ها مثل آن روستایی که در روستای فامیلی همسرم می‌زیست خودشان را با بال دست ساز از کوه پایین نمی‌انداختند.

ریسک محاسبه شده

در حقیقت در زندگی افراد موفق ریسکی وجود ندارد بلکه آن‌ها با محاسبه کافی دست به اقداماتی می‌زنند که از نظر دیگران ریسک به حساب می‌آید زیرا کمربند ایمنی و نوارهای محافظ را نمی‌بینند. بلکه سقوط خطرناک از هواپیما را مشاهده می‌کنند که برایشان شگفت‌آور است. نویسندهٔ کتاب معروف «سنگفرش خیابان‌ها از طلاست»[۱] می‌گوید: «من هیچ گاه ریسک نمی‌کنم. همه اقدامات من از روی محاسبات دقیق است. اما اطلاعاتی که من دارم را دیگران ندارند. پس فکر می‌کنند من ریسک می‌کنم».

   در زندگی دانشگاهی نیز نیازی به ریسک نیست. بلکه حرف اصلی را برنامه‌ریزی و مدیریت انرژی و زمان می‌زند. در این کتاب رازهای فراوانی را در این زمینه در اختیار شما خواهم گذاشت.

ریسک محاسبه شده

مگر موفق‌ها چه کار می‌کنند؟

موفقیت مبتنی بر شانس نیست. فردی که بر اساس شانس به دستاوردهایی رسیده باشد هیچ زمان قدرت اراده و اعتبار یک فرد خودساخته را ندارد و قطعا قدرت مانور و توانایی غلبه بر مشکلات او را نیز نخواهد داشت. مثل بسیاری از برندگان جوایز میلیون دلاری که چند سال بعد اثری از آن ثروت باد آورده نمی‌ماند. زیرا آنها برای حفظ چنین ثروتی آماده نبودند و فقط چند روزی را خوش گذراندند و یک عمر حسرت آن روی دست‌شان ماند.

   مطالعات بسیاری نشان داده است که افراد موفق مشخصه‌های مهمی دارند. آن‌ها به حجم کار نگاه نمی‌کنند، بلکه برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند. آنها عجله ندارند و بدون استرس می‌آموزند و تمرین می‌کنند و هر بار موفق‌تر از گذشته ظاهر می‌شوند. آن‌ها کمبود امکانات و سرمایه و موافقت عمومی را دلیلی برای عقب نشینی نمی‌دانند و اتفاقا آن را انگیزه‌ای برای حرکت می‌دانند. آن‌ها نمی‌ترسند و با ترس‌های بی‌اساس مبارزه می‌کنند.

   انسان‌های موفق یک شبه موفق نمی‌شوند. موفقیت رازی در دل دارد که با صبوری و طی مراحل متعدد حاصل می‌شود. اگر شما از دسته انسان‌های عجول هستید و تمایل دارید به سرعت به موفقیت و شهرت برسید، پیشنهاد می‌کنم این حس را در بازی‌های رایانه‌ای MMORPG  تخلیه کنید و وقتی به زندگی عادی برگشتید، باور کنید که چنین چیزی حقیقت ندارد و باید بهایش را با صرف انرژی و زمان بپردازید.

    اگر زندگینامه افراد موفق را ببینید، به استثنای تعداد انگشت‌شماری از نوابغ که توانستند فرضیه‌هایی را در جوانی ارائه دهند، تقریبا همه افراد موفق در بازه بین ۱۵ تا ۲۵ سال به موفقیت عملی پایدار دست یافته‌اند. البته اگر ضریب هوشی این نوابغ را ملاحظه کنید باز هم خواهید دید که در یک مقایسه منطقی آن‌ها هم فرصت کافی برای اندیشه و اثبات نظریات خود داشته‌اند. خوب پس اگر هنوز هم عجله دارید برگردید به سراغ بازی رایانه‌ای و هر وقت سیر شدید، بدون عجله به چیزهایی که گفتم فکر کنید.

مگر موفق‌ها چه کار می‌کنند؟

نتیجه‌گیری

موفقیت حاصل ریسک نیست و افراد موفق نوعا حاصل سخت‌کوشی خود را برداشت می‌کنند. اگر بخواهید ریسک کنید و محاسبهٔ ریسک را به درستی انجام نداده باشید، ممکن است در گرداب مشکلات بیفتید. پس اول به درستی محاسبه و سپس اقدام کنید.

نتیجه تلاش

منابع

[۱]«سنگفرش خیابان‌ها از طلاست» اثر کیم وو چونگ.

محتوای این مقاله برگرفته از کتاب «رازهای تبدیل کرم خاکی به اژدها» است. می‌توانید با کلیک بر روی لینک زیر آن را خریداری کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Skip to content