logo 128x128

دانشجویانه

دانشجویانه

امتیاز من: صفر  قلم 
خانه » سبک زندگی مینیمالیستی

سبک زندگی مینیمالیستی

در دنیای شلوغ امروز سبک زندگی مینیمالیستی طرفداران فراوانی یافته است. یک مینیمالیست کسی است که علاقه دارد همه چیز را خیلی ساده داشته باشد. این سبک زندگی با زندگی دانشجویی بسیار هماهنگ است. ایده اصلی این سبک زندگی در مورد ساده‌سازی زندگی از طریق تمرکز کردن بر چیزهایی است که واقعا نیاز دارید. شما می‌توانید یک زندگی با صرفه‌جویی بیشتر و بدهی کمتر، سلامت بیشتر و استرس کمتر، فضای بیشتر و وسایل کمتر داشته باشید و در عین حال شادتر و موفق‌تر باشید.

   این سبک زندگی به شما کمک می‌کند فکر آزادتری داشته باشید. اشتغالات زائد کمتر و در نتیجه فکر بازتر برای تحقیق، مطالعه و پیشرفت. با مینیمالیست بودن، بهتر می‌توانید خود را برای زندگی آینده آماده کنید. مهم نیست چقدر پول یا امکانات دارید. مهم این است که جزئیات کمتری در زندگی لحاظ کنید تا فضای فکری، مالی و فیزیکی بازتری برای مطالعه و یادگیری داشته باشید.

   در واقع زندگی مینیمالیستی یکی از بهترین سبک‌های زندگی برای دانشجویان است. در این سبک زندگی اشتغالات فرعی به حداقل می‌رسند و شما بیشترین زمان و انرژی را برای تقویت مهارت‌های خود در اختیار خواهید داشت. در ادامه بیشتر با این سبک زندگی آشنا می‌شوید.

سبک زندگی دانشجویی چیست؟

سبک زندگی به کلیه مهارت‌هایی گفته می‌شود که شیوه و الگوی زندگی شما را تعریف می‌کند. شاید ابتدا بدیهی به نظر برسد ولی مهم‌ترین کار یک دانشجو، زندگی کردن به سبک دانشجویی است تا زیرساخت مناسبی برای رشد فراهم شود. اگر آمار جامعی از نحوه زندگی دانشجویان تهیه کنید حیرت خواهید کرد: اکثریت آنها سبک زندگی دانشجویی ندارند و به شدت در حال اتلاف وقت و انرژی و همچنین پول خود هستند. این خطر بزرگی است که جمعیت دانشجویی کشور ما را به شدت تهدید می‌کند: وقتی سبک زندگی دانشجویی نداشته باشید، در حقیقت به معنای واقعی دانشجو نیستید و دستاوردهای ارزشمندی هم در سطح عالی کسب نخواهید کرد مگر با دردسر فراوان. در واقع سبک زندگی مناسب بستر عالی برای رشد و پیشرفت شما فراهم می‌کند.

   بدون آگاهی از سبک زندگی دانشجویی و عملیاتی کردن آن نخواهید توانست پیشرفت متوازنی در این حوزه‌ها داشته باشید. در واقع سبک زندگی خوب دانشجویی مثل سرسره عمل می‌کند و دستیابی شما به مهارت‌های کلیدی را بسیار آسان می‌کند. در حالی که بدون زندگی به سبک دانشجویی با چالش‌های بسیاری در کسب مهارت‌ها روبرو خواهید شد و در نهایت هم با فشار و صرف انرژی و هزینه بسیاری دانشگاه را به پایان خواهید رساند.

سبک زندگی مینیمالیسم دانشجویی

مزایای زندگی مینیمالیستی

یک فرد مینیمالیست با کمترین دغدغه سروکار دارد. زیرا به حداقل‌ها رضایت داده و با کمترین امکانات سازگار شده است. این فرد به ویژه اگر دانشجو باشد، بالاترین آزادی فکری و عملی را برای دنبال کردن برنامه‌های شخصی دارد و کمترین درگیری با تصمیمات فراوان روزمره را تجربه می‌کند.

   علت این امتیازات، ساده کردن زندگی در سبک زندگی مینیمالیستی است. یک مینیمالیست اشیاء زیادی را دور خود جمع نمی‌کند. به تفریحات حداقلی اکتفا می‌کند و حتی رفت‌وآمد با دوستان را به حداقل می‌رساند. کار کردن با رسانه‌ها را به حداقل کاهش می‌دهد و از هر چیزی، کمترین مقدار کاربردی آن را برمی‌گزیند. پس کمتر خرج می‌کند، کمتر به تغییر شرایط فکر می‌کند و در نتیجه وقت آزادتری برای پرداختن به مسائل جدی و مهم زندگی دارد.

دانشجو در اتوبوس

ویژگی‌های مینیمالیسم دانشجویی

سبک زندگی دانشجویی در یک کلام باید مینیمالیستی باشد. یک زندگی دانشجویی مینیمالیستی چند مؤلفه اساسی دارد:

  • همسو با پیشرفت درسی باشد
  • ارزان و در دسترس باشد
  • با حداقل زمان و انرژی عملیاتی شود

برای مثال وقتی دانشجو تا دیر وقت بیدار باشد و صبح‌ها در کلاس چرت بزند عملا بخش بزرگی از پیشرفت درسی خود را به فنا داده است. دانشجویی که هزینه بالایی برای خرید پروژه و تکالیف کلاسی صرف می‌کند، نمی‌تواند زندگی ارزانی داشته باشد و دانشجویی که مرتبا به شهر خودش سفر می‌کند، قطعا زمان و انرژی بالایی را به هدر می‌دهد.

   شرط اول زندگی مینیمال دانشجویی، کاهش دادن جزئیات فراوانی است که در حالت عادی به آن توجه نمی‌کنیم. مثلا چندین دست کفش و لباس و ادوکلن داشتن برای یک دانشجو مزیت مهمی به حساب نمی‌آید و بیشتر وقت او را برای آمده شدن می‌گیرد. تعداد بسیاری کتاب و جزوه داشتن هم همین اثر را دارد و یک مانع ذهنی برای فکر کردن می‌شود. حتی ذخیره کردن مقادیر زیادی فایل در رایانه یا گوشی همراه شخصی که هیچ وقت فرصت نمی‌کنیم به آن‌ها سر بزنیم، در واقع مزاحم آزادی عمل ما هستند.

   یک مثال شایع در این زمینه، میز کار است. روان‌شناسان توصیه می‌کنند حتی اجازه ندهیم گردوغبار روی میز کار ما بنشیند، زیرا مانع فکر کردن درست ما می‌شود. مینیمالیست‌ها هم می‌گویند همواره میز کار خود را خلوت نگهدارید. اگر Desktop ویندوز شما هم شلوغ و به‌هم‌ریخته است، حتما آن را مرتب و خلوت کنید. بعد از این کارها آرامش بیشتری را تجربه خواهید کرد. خاموش کردن نوتیفیکیشن‌های مختلف گوشی همراه هم اقدام مفید دیگری است که به شما کمک می‌کند، زندگی را بیشتر مینیمالیستی کنید. به تدریج این فرمول را به گنجه لباس، کیف شخصی و هر چیزی که مجموعه‌ای را نگهداری می‌کند، گسترش دهید.

   شرط دوم زندگی مینیمال دانشجویی، فروکاستن مشغولیت‌ها و اکتفا به حداقل کارها است. برای مثال اگر چک کردن شبکه‌های اجتماعی، تماس با دوستان، پختن غذا و غیره را به حداقل کاهش دهیم، نه تنها زمان بسیاری آزاد می‌کنیم، بلکه به خوبی می‌توانیم با آرامش ذهنی که داریم به مهم‌ترین برنامه‌های خود رسیدگی کنیم. انتخاب واحد مناسب که درس‌ها آرایش مناسبی داشته باشند و کمترین رفت‌وآمد را به دانشگاه ایجاب کنند هم یکی از این کارهای مینیمالیستی است.

   یکی از راه‌های غلبه بر دلمشغولی‌ها، پرداختن و تمرکز بر یک کار در آن واحد است. تا آن کار را تمام نکردید، به سراغ کار بعدی نروید و این نظم ساده را حفظ کنید تا مینیمالیستی‌تر باشید.

   همچنین بسیار خوب است که از قبول کردن فعالیت‌های مختلف، ثبت‌نام بی‌رویه در دوره‌های آموزشی یا سایت‌های مختلف و امثال آن هم پرهیز کنید.

خانه ساده

بخشنده ولی خسیس باشید

شاید بخواهید سبک زندگی خود را مینیمالیستی کنید. معمولا اولین مانع در این مسیر، خلاص شدن از دست بسیاری از اشیائی است که سال‌ها است بدون هیچ استفاده مفیدی نگهداری کرده‌اید. حالا وقت آن است که کمی بخشنده باشید و اشیاء اضافی را به دوستان و نیازمندان واگذار کنید. حتی می‌توانید بعضی از آن‌ها را بفروشید و خودتان را خلاص کنید.

   بعد از این هم می‌توانید هر بار به جای خرید کردن، ابتدا فکر کنید که واقعا به این خرید نیاز دارید یا نه؟ اگر جواب مثبت بود مطمئن شوید که راهی برای اجاره کردن یا قرض گرفتن آن نیست و واقعا مجبورید بخرید. تازه بعد از آن که دیدید مجبورید بخرید هم می‌توانید به ساده‌ترین و کم‌دردسرترین گزینه فکر کنید و آن را تهیه کنید.

توصیهٔ آخر

در مورد سبک زندگی مینیمالیستی کتاب‌های زیادی نوشته شده که تعدادی هم به فارسی ترجمه شده است. پیشنهاد می‌کنم حداقل یک کتاب در این زمینه بخوانید و هر چه می‌توانید در فعالیت‌های حاشیه‌ای مینیمال‌تر باشید.

تاریخچه نگارش این مطلب:

آخرین ویرایش: ۱۴۰۲/۰۱/۱۴

نگارش اولیه: ۱۴۰۰/۱۲/۱۴

محتوای این مقاله برگرفته از کتاب «رازهای تبدیل کرم خاکی به اژدها» است. می‌توانید با کلیک بر روی لینک زیر آن را خریداری کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Skip to content