یکی از خدمات ارزشمند گوگل، گوگل درایو (Google Drive) است. یک فرصت جذاب برای ذخیرهسازی ابری که تا ۱۵ گیگابایت رایگان میتوانید در آن ذخیره کنید. قابلیتهای جذابی دارد و میتوانید اسناد اداری مثل ورد و اکسل را در آن آنلاین ویرایش کنید. از فونتهای فارسی جذاب مثل وزیر هم پشتیبانی میکند و دستیار ویراستاری هوشمند آن هم به شما در نگارش متنی خوب کمک میکند. ولی قصد ندارم به معرفی این سرویس بپردازم. نکتهٔ جذاب برای من به اشتراکگذاری محتوای آموزشی ارزشمند بسیاری است که در درایوهای اشتراکی قرار داده شده است.
پوشههای باز چیستند؟
پوشههای باز یا Open Directory به طور کلی به منابع ذخیرهسازی محتوایی گفته میشوند که به رایگان در اینترنت به اشتراک گذاشته میشوند. پلتفرمهای مختلفی قابلیت ارائه پوشههای باز را دارند و بعضی از علاقمندان نیز با تاسیس وبسایت اختصاصی تلاش میکنند فایلهای جذاب مورد نظر خود را برای دیگران به رایگان به اشتراک بگذارند.
معمولا ورود به این پوشهها نیاز به هیچ پیشنیاز خاصی ندارد و به راحتی میتوانید وارد شوید و محتوا دانلود کنید یا به صورت آنلاین مشاهده کنید.
چه محتوایی در پوشههای باز پیدا میشود؟
تقریبا هر نوع محتوایی که فکر کنید، توسط علاقمندان در پوشههای باز به اشتراک گذاشته شده است. من پوشههای بسیاری پیدا کردم که فیلمهای سینمایی، مجموعه آثار هنری متنوع مثل موسیقی و گالری تصاویر، مجموعه کتابهای الکترونیکی با موضوعهای گوناگون، مجموعه ویدیوهای آموزشی در موضوعات بسیار متنوع، کتابهای داستان، آموزش زبان و غیره را پوشش میدادند. بعضی از علاقمندان به طور تخصصی تنها روی یک رشته تمرکز کرده بودند، و بعضیها که کمی شلختهتر بودند یک پوشه با صدها گیگابایت اطلاعات درهم برهم به اشتراک گذاشته بودند که باید ساعتها وقت بگذارید تا ببینید چه محتوای جذابی برای شما در آنها وجود دارد.
تاریخ را چک کنید
بعضی از گوگل درایوهای بهاشتراک گذاشته شده در اینترنت قدیمی هستند. سالها قبل محتواهای آنها بارگذاری شده و دیگر هم بهروزرسانی نشدهاند. هر پوشهٔ گوگل درایو را که باز کردید، طبق شکل زیر تاریخ ارسال محتوا را چک کنید و اگر محتوای جدید نیاز دارید، حتما این نکته را همواره کنترل کنید.
بعضی از انواع محتوا مثل آموزش زبان انگلیسی یا مجموعه آثار هنری یا حتی آموزش آشپزی چندان نیازی به تاریخ روز ندارند. با این حال لازم است به این نکته دقت داشته باشید.
چطور درایوهای مناسب را پیدا کنم؟
در حالت عادی اگر google drive را جستجو کنید بیشتر به محتوای آموزشی این پلتفرم میرسید و نه به پوشههای بهاشتراک گذاشتهشده. تجربهٔ من نشان میدهد اگر جستجو را در شبکههای اجتماعی انجام دهید معمولا به نتایج بهتری میرسید. من پلتفرم x.com (توییتر سابق) را آزمایش کردم و نتایج خیلی خوب بودند. در reddit.com هم جستجو کردم و نتایج بیشتر پوشههای اشتراک موسیقی و فیلم بودند و البته اگر بیشتر وقت بگذارید، پوشههای آموزشی یا حاوی کتب الکترونیک هم میتوانید پیدا کنید. تنها ایراد reddit.com این بود که بعضی پوشهها خیلی قدیمی بودند و عملا اطلاعات مفیدی که بهروز باشد، نداشتند.
توصیه میکنم برای جستجو از عبارت shared google drive courses یا shared google drive books استفاده کنید. نسبتا نتایج بهتری به شما خواهد داد.
چند نمونه جالب
این پوشههای اشتراکی گوگل درایو در زمان نگارش این مطلب فعال بودند و امیدوارم زمانی که شما این مطلب را میخوانید، هنوز در دسترس باشند. چند نمونه جذاب که خودم با جستجو پیدا کردم را با شما به اشتراک میگذارم.
۱) یک مجموعه ویدیویی از کتب، دورههای آموزشی، کارگاه و تدریس که موضوعاتی از قبیل علم داده، پایتون، هوش مصنوعی، تحلیل داده، فناوری اطلاعات، یادگیری ماشینی، SPSS و آموزش زبان را شامل میشود.
لینک این دوره:
۲) یک پوشه غنی حاوی ۵۰۰ ترابایت منابع رایگان مختلف از قبیل کتاب، دورههای آموزشی، کارگاه و دیگر منابع برای یادگیری.
لینک این درایو:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1CgN7DE3pNRNh_4BA_zrrMLqWz6KquwuD
۳) یک منبع غنی از دورههای آموزشی رایگان در حوزههای مدیریت محصول، مهندسی نرمافزار، نمایش داده، تضمین کیفیت، تحلیل داده، اسکرام مستر، طراحی UI/UX، بیگ دیتا،اکسل و SOL.
لینک این مجموعه:
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1k0Vsppxc3jzRdcX322WZb7AcDBWvFEbs
۴) مجموعه آموزشی حرفهای گرافیک. در این مجموعه چندین نرمافزار گرافیکی مثل فوتوشاپ، کانوا و غیره را به همراه چندین مجموعه قالب و کیت لوگو میتوانید پیدا کنید.
لینک این مجموعه آموزشی:
https://drive.google.com/drive/folders/1cfUIxvQEVzEe1E8IQ93_54su9RqVgyi8
۵) یک مجموعه ارزشمند با ۱۰۰ گیگابایت آموزش رایگان دربارهٔ دیجیتال مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ، ساخت لندینگ پیج، سئو، وردپرس، یوتیوب، تولید محتوا و غیره.
لینک این مجموعه:
https://drive.google.com/drive/folders/1ezDZ3uDplBOjbuBGw1qxzzD64tiXhtDt
آموزش کار با گوگل درایو
اگر علاقمند هستید به طور حرفهای کار با گوگل درایو را یاد بگیرید، یکی از دورههای رایگان Coursera میتواند به شما کمک کند. لینک دوره این است:
https://www.coursera.org/learn/google-drive
اگر نیاز دارید دوره را به زبان فارسی بگذرانید، با یک جستجوی ساده میتوانید در سایتهای آموزشگاهی فارسی مثل «مکتبخونه» و «فرادرس» هم دورههای آموزشی مناسبی پیدا کنید.
توصیهٔ نهایی
همواره میتوانید با جستجو در اینترنت به محتوای جذاب و ارزشمند دسترسی پیدا کنید. مهم این است که این جستجو را با دقت انجام دهید و دقت کنید تاریخ محتوا در بازهٔ مناسبی باشد. اگر محتوای قدیمی مطالعه کنید عملا چیز مفیدی به شما اضافه نشده است. بسیاری از محتواهای آموزشی امروزه به سرعت باید بهروزرسانی شوند و کمتر محتوای قدیمی همچنان کیفیت خود را حفظ کرده است. با کمی سختگیری میتوانید بهترین آموزشهای مناسب را دریافت کنید و در اقیانوس آموزشهای اینترنتی شیرجه بزنید.
مقالات بیشتر برای شما:
انواع مهندسی در دنیا
مهندس در فرهنگ واژگان یعنی کسی که هندسه میداند.
معمای رشتهی دانشگاهی پولساز
انتخاب رشته یک انتخاب سرنوشتساز است و دانستن نکات مهم آن تاثیر بهسزایی در موفقیت آینده دارد
چالش موبایل در حمام
اولین چالش دانشجویانه به کاربرد موبایل در حمام اختصاص دارد
در برابر هزار نفر
یکی از مهمترین مهارتهای اجتماعی برای هر تحصیلکرده قابلیت سخن گفتن در جمع است. این قابلیت تاثیر شگرفی بر موفقیتهای شغلی و اجتماعی شما دارد و تعریف متفاوتی از شخصیت شما در اذهان نزدیکان و همکاران ایجاد میکند. خوشبختانه مهارتی کاملا اکتسابی است و با تمرین در آن حرفهای خواهید شد. لازم نیست حتما سخنران شوید اما باید سخن گفتن را بیاموزید. ضمنا صرفا خوب سخن گفتن نیست که اهمیت دارد بلکه حرفهای خوب زدن هم مهم است. این یادتان باشد.
زبان بدن
زبان بدن بیان ناخودآگاه تفکر و اندیشه شما است. متخصصان زبان بدن میتوانند بسیاری از صفات انسانی مثل تکبر، ترس، اعتماد به نفس و غیره را با بررسی رفتارهای شما تشخیص دهند. این دانش امروزه کاربردهای فراوانی پیدا کرده است.
توصیهٔ مهم خالق ++C، درسی برای زندگی
بیارن استروستروپ، خالق زبان سی پلاس پلاس با کولهباری از چند دهه فعالیت حرفهای توصیههای مهمی دارد